Persoal Publicacións Proxectos e contratos Teses

OBXECTIVOS

A actividade do Grupo aborda diferentes liñas de investigación co obxectivo xeral de mellorar a calidade e seguridade alimentarias.

LIÑAS DE INVESTIGACIÓN

  1. Fisioloxía e ecoloxía de biopelículas de bacterias patóxenas de elevada incidencia na industria alimentaria.
  2. Desenvolvemento de estratexias químicas (combinacións de desinfectantes, aceites esenciais) e biolóxicas (encimas, fagos) de baixo impacto ambiental para a eliminación de biopelículas de superficie da industria alimentaria.
  3. Estudo dos mecanismos de alteración (autolíticos e microbianos) en produtos da pesca e acuicultura.
  4. Desenvolvemento de sistemas eficaces para a monitoraxe da calidade e seguridade de alimentos.
  5. Análise da contaminación microbiana antropoxénica no medio mariño.

LIGAZÓNS DO GRUPO

Web do grupo

Ademais, o grupo de Microbioloxía e Tecnoloxía de Produtos Mariños (MTPM) integra o Servizo Avanzado de I+D, resultado dunha dilatada experiencia no eido da Tecnoloxía de Produtos da Pesca en colaboración con empresas do sector.

Tamén colabora habitualmente na divulgación científica ao través de diferentes actividades, coma o proxecto “COCIÑAconCIENCIA”.

 

CONTACTO

Marta López Cabo

email: marta@iim.csic.es

Telf.: +34 986 231930 Ext. 860261

Juan José Rodríguez Herrera

email: juanherrera@iim.csic.es

Telf.: +34 986 231930 Ext. 860260

Ler máis