Persoal Publicacións Proxectos e contratos Teses Web do grupo

OBXECTIVOS

A actividade do Grupo aborda diferentes liñas de investigación co obxectivo xeral de mellorar a calidade e seguridade alimentarias.

LIÑAS DE INVESTIGACIÓN

O principal obxectivo da líña de investigación é deseñar estratexias para incrementar a calidade e seguridade alimentaria en alimentos de orixe mariña.

EN SEGURIDADE:

  • Estudo da fisioloxía da formación de BIOFILMS de bacterias patóxenas de elevada incidencia en industrias e produtos da pesca.
  • Desenvolvemento de estratexias químicas (combinacións de desinfectantes, aceites esenciais) e biolóxicas (enzimas, fagos) efectivas para a eliminación de biofilms monoespecie e mixtos de superficies da industria alimentaria.
  • Estudos de ecoloxía microbiana en biofilms mixtos de L. monocytogenes. Relación entre a estrutura microscópica e a resistencia a axentes externos.

EN CALIDADE:

  • Aplicación de novos sistemas de sensórica para mellorar o control mediante monitoraxe da CALIDADE e SEGURIDADE de alimentos de orixe mariña. Análise hiperespectral.

 

 

CONTACTO

Marta López Cabo

email: marta@iim.csic.es

Tel.: +34 986 231930 ext. 860261

Juan José Rodríguez Herrera

email: juanherrera@iim.csic.es

Tel.: +34 986 231930 ext. 860260

 

Ler máis