LIÑAS DE INVESTIGACIÓN
O principal obxectivo da líña de investigación é deseñar estratexias para incrementar a calidade e seguridade alimentaria en alimentos de orixe mariña.
EN SEGURIDADE:
- Estudo da fisioloxía da formación de BIOFILMS de bacterias patóxenas de elevada incidencia en industrias e produtos da pesca.
- Desenvolvemento de estratexias químicas (combinacións de desinfectantes, aceites esenciais) e biolóxicas (enzimas, fagos) efectivas para a eliminación de biofilms monoespecie e mixtos de superficies da industria alimentaria.
- Estudos de ecoloxía microbiana en biofilms mixtos de L. monocytogenes. Relación entre a estrutura microscópica e a resistencia a axentes externos.
EN CALIDADE:
- Aplicación de novos sistemas de sensórica para mellorar o control mediante monitoraxe da CALIDADE e SEGURIDADE de alimentos de orixe mariña. Análise hiperespectral.
CONTACTO
 |
Marta López Cabo
email: marta@iim.csic.es
Tel.: +34 986 231930 ext. 860261 |
 |
Juan José Rodríguez Herrera
email: juanherrera@iim.csic.es
Tel.: +34 986 231930 ext. 860260 |